The National Gallery of Denmark has right in front of its main entrance a round water basin, which is not particularly interesting by itself, particularly in a city that is already so rich in enticing water plans and ways, reflecting the Northern skys and etched by the passing winds.

Luckily, like is so often the case in Paris’ public parks, sleek pastel-colored metal chairs had been recently added, that people could freely moved around.

 

When I was asked what could be done to make more attractive this somewhat unfinished space, where land and water felt unconnected, I had only a brief hesitation.

The weather was splendid that June late afternoon: I took off my shoes and socks, I rolled up my pants and distributed the chairs into the shallow water as I felt best.

Half an hour later my work was complete.

Small and larger groups of chairs, facing each others or turning their backs, suggested a number of “stories”. And these stories were quick to move to the next chapter as young people did as I did, entered the basin and rearranged the chairs according to their confort.

 

For future use:

recording  frequent changes of weather

intertwined with the built environment, and always

Leave a Reply

Your email address will not be published.